Vergoeding

Het tarief is in overleg, afgestemd op de wensen en behoefte.

Alegría Ouderenbegeleiding maakt qua tarieven géén uitzondering voor diensten in de avond, weekend of feestdagen. Bij uitstapjes worden de kilometerkosten, parkeerkaarten, consumpties, maaltijden en entreegelden apart aan u doorberekend.

De betaling is op particuliere basis, maar wellicht komt u in aanmerking voor vergoeding via het zgn. PGB, het persoons gebonden budget. Dit is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Sinds 1 januari 2015 kunt u een PGB krijgen uit 4 verschillende wetten. Wilt u weten hoe u een PGB moet aanvragen, klik dan op deze link.

Voor verdere informatie:
- Welke hulp met een PGB? Klik hier 
- Welke hulp met een PGB? Begeleiding particulieren. Klik hier. Wij vragen u zelf zorg te dragen voor deze optie, wij bemiddelen niet in dezen.

Tip: als u er niet meer uit komt, kunt voor deze hulp ook gebruik maken van een cliëntondersteuner die samen met u bekijkt of het PGB goed bij u past. Cliëntondersteuning kunt u aanvragen bij uw gemeente en is kosteloos.

Als u PGB-houder bent, komt u bij Alegría Ouderenbegeleiding in aaanmerking voor vergoeding van de diensten.

Wist u dat: de diensten van Alegría Ouderenbegeleiding wellicht voor u aftrekbaar zijn van uw inkomstenbelasting?
Bij uw aangifte sluit u per jaar het hele bedrag van onze facturen bij. Dit doet u bij het onderdeel Zorgkosten/Extra gezinshulp.
Voor verdere informatie raadpleeg de belastingdienst of informeer bij uw boekhouder.

U ontvangt van Alegría Ouderenbegeleiding maandelijks een gespecificeerde factuur met een wettelijke betalingstermijn van veertien dagen.