Skip to content
Alegria Ouderenbegeleiding
Karin le Clercq

Karin le Clercq-Wehrmeijer (1960)

Ik ben getrouwd, trotse moeder van drie volwassen kinderen, twee zonen en een dochter.
Ik omarm het leven en houd van muziek, kunst, cultuur, wandelen, de zon, de zee, de bergen, Afrika, reizen, koken, een lekkere espresso, een goede maaltijd, een mooi glas wijn, een goed gesprek, yoga, meditatie en wat het leven nog meer te bieden heeft.

Vier het leven: morgen kan het zomaar ‘anders zijn’…

Inmiddels liggen er al vele jaren achter mij waarin ik actief was en nog steeds ben in de gezondheidszorg. Na de opleiding verpleegkundige en doktersassistente heb ik in verschillende functies gewerkt op diverse poliklinieken van een ziekenhuis, de bedrijfsgeneeskundige dienst van de GGD en een Medisch Keurings-/Tropen-instituut. Gedurende acht jaar heb ik bij kankerpatiënten hormooninjecties verzorgd en begeleidde ik hen tijdens hun ziekteproces. In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar een eigen bedrijf in de algehele thuiszorg. Vanaf maart 2018 is mijn bedrijfsvoering overgegaan in allround begeleiding van ouderen en hun familie. Ik heb een grote affiniteit met ouderen, geduld en ook een luisterend oor. Ik word heel blij van mijn werk dat mij veel voldoening geeft.

Behalve ervaring met algemene begeleiding, heb ik ook kennis van zaken op het gebied van Alzheimer, dementie en lichte GGZ. Bovendien weet ik te ondersteunen bij rouw en verlies.
Een belangrijke reden voor mij om mij nu zuiver open te stellen voor begeleiding is, dat ik nog meer tijd en aandacht kan geven aan de optimale behoefte van de steeds ouder wordende medemens.
Door mijn medische achtergrond en opleidingen, werk- en levenservaring heb ik een goede basis  kunnen leggen en heb ik de juiste bagage, om goed te kunnen inspelen op de bovenstaande behoefte.

Via de erkende opleiding tot Seniorencoach beschik ik over alle vaardigheden om ouderen professioneel en resultaatgericht te kunnen coachen en begeleiden.

Met behulp van literatuur, media, bijscholingen en bijvoorbeeld congresbezoeken houd ik mijzelf op de hoogte van alle actuele zaken in de wereld van de ouderen.

Mijn medische achtergrond heeft mij duidelijk getoond dat feitelijk het lichaam de tempel van de geest is. Kortom, zowel geest als lichaam hebben gelijke verzorging nodig of simpelweg gezegd: moeten met elkaar in balans zijn!

 

Wie en wat inspireren mij?

Ik heb enorm veel bronnen waaruit ik inspiratie op doe en deel onder andere graag de bijgaande tekst met u van cabaretier Paul van Vliet, "De Oude Droom".