Aanvullend op ouderenbegeleiding bied ik u ook Stoelyoga.

Zelf praktiseer ik al jaren Hatha Yoga & Meditatie en toen ik een poosje geleden stoelyoga ontdekte, zag ik dat als een prachtige kans om te te kunnen toevoegen aan mijn praktijk Alegría Ouderenbegeleiding. Ik heb bij Stoelyoga Nederland & Vlaanderen (www.stoelyoga-nederland.nl) de opleiding tot stoelyoga docent gevolgd en ben ook bij hen als zodanig aangesloten.

Stoelyoga is begin jaren 70 ontwikkeld door de Zweedse Erika Hammerström en is de meest laagdrempelige vorm van yoga, die zich vooral kenmerkt door het wat lagere tempo en de eenvoud. Een stoelyogales bij Alegría Ouderenbegeleiding bestaat uit het uitvoeren van milde, rustige en korte yogahoudingen op een stoel. De les is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Stoelyoga is er voor iedereen, hoewel het voor ouderen en fysiek beperkten ook uitermate geschikt is.

Ik kom bij u thuis of op de plek waar u op dat moment verblijft, maar u bent ook van harte welkom (met maximaal twee personen) in mijn praktijk aan huis in Voorschoten.

Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de lichamelijke en geestelijke gezondheid zal verbeteren bij regelmatige beoefening. Er is ook een mogelijkheid om stoelyoga te volgen bij dementie of als er bepaalde lichamelijke beperkingen zijn, zoals bijvoorbeeld bij valpreventie, hartklachten, artrose, osteoporose, de ziekte van Parkinson en vele andere.

Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd!

Heeft u voor bovenstaande belangstelling en wilt u graag kennismaken en meer informatie ontvangen, de tarieven? U kunt uw bericht hiervoor sturen via het contactformulier of bel met 06-55 52 56 07 en spreekt u eventueel uw boodschap in bij afwezigheid.

 

Ik ontmoet u graag!

Namasté Karin